Samsung Galaxy A70 İncelemesi BİM 20 Mayıs 2020

20 mayıstan itibaren BİM mağazalarında bulabileceğiniz Samsung Galaxy A70’e yakından bakalım.

İlk olarak fiyatından bahsedelim.Bilindiği gibi yeni yasayla beraber 200 dolar altı telefonlara zam gelmiş durumda.Nisan ayının başlarında yaklaşık 2500 TL’ye alınabilen telefon şu an piyasada en ucuz 2850-2900 TL civarına bulunabiliyor.BİM’in satış fiyatı ise 2650 TL.Diğer mağazalara göre uygun bir fiyattan satışa çıkarılan Samsung Galaxy A70 geçen sene bu zamanlarda piyasaya sürülmüş bir model.BİM, 6 GB ve 8 GB RAM olmak üzere iki versiyonu bulunan cihazın 6 GB RAM’e sahip olan modelini satıyor bunu da belirtelim.

Galaxy A70’te 6.7″ ve 1080 x 2400 çözünürlüğünde Süper AMOLED ekran bulunurken inç başına düşen piksel sayısı 393. %86 ekran/kasa oranına sahip modelin ekranının 20’ye 9 oranında boyutlandırıldığını görmekteyiz.Koruma olarak ise Corning Gorilla Glass 3’e yer verilmiş.

Android 9 sürümüyle gelen telefon Android 10 güncellemesini alan cihazlar arasındayken Samsung’un One UI 2.0 arayüzüne sahip.

Qualcomm’un Snapdragon 675 işlemcisine sahip olan telefonda 2 tanesi 2 Ghz, 6 tanesi ise 1.7 Ghz hızında çalışan 8 çekirdekli Kryo 460 model işlemci bulunmakta. 11 nm üretim teknolojisine sahip olan bu işlemci orta segment cihazlar için üretilmiş ve şirketin tanıtımına göre özellikle oyun optimizasyonu, kamera ve yapay zeka alanlarındaki iddiasıyla öne çıkıyor.Bu işlemciye ise Adreno 612 grafik birimi eşlik ediyor.

Çift sim desteğine ve 128 GB hafızaya sahip olan modelde yer alan 2 slottan birisi hafıza kartı girişi olarak yer almakta.Bu da demek oluyor ki çift sim ile bu cihazı kullanacak birisi hafıza kartı desteğinden mahrum olacak.Kasa büyüklüğünden tasarruf etmek için artık çoğu yeni nesil cihazda bu şekilde bir tercih yapıldığını da belirtelim.

Gelelim kamera özelliklerine.Cihazda 3 adet arka kamera bulunurken bunlardan ilki 32 MP çözünürlüğe sahip olan ana kamera,ikincisi 8 MP çözünürlüğündeki ultra geniş açılı kamera ve üçüncüsü de 5 MP değerindeki derinlik sensörü olarak konumlandırılmış. 4K 30 fps çekim desteğine sahip olan modelin özçekim kamerası ise 32 MP çözünürlüğe ve 1080p 30 fps video çekim desteğine sahip.

Bağlantı tarafında Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac destekli dual band teknolojisi kullanılıyor.Bluetooth 5.0 sürümü mevcut olan cihazda NFC ve FM Radyo özellikleri de unutulmamış.Cihazda Usb 2.0 ve şarj girişi olarak da Type C girişi yer almakta.

Parmak izi sensörü telefon ekranının altında optiksel olarak konumlandırılmış.Cihazın batarya kapasitesi 4500 mAh değerindeyken 25W destekli hızlı şarj özelliği de bulunmakta.


Kısaca cihazın artı ve eksi özelliklerinden bahsedelim;

Artıları

# 6GB RAM ve 128 GB hafızaya sahip olması büyük bir avantaj.Oyun ve programlarda,orta seviye işlemcisinin de desteğiyle kabul edilebilir bir performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz.Hafıza kartı desteğini de unutmamak gerek.

# IPS tabanlı ekranlara göre daha iyi bir performansa sahip olan AMOLED ekran kullanılmış.

# 4K kalitesinde çekim yapabilmesi, aynı segmentte bulunan bazı cihazların bu desteği sunmadığı göz önünde bulundurulursa cihazın kamerasını bir adım öne çıkarıyor.

# Wi-fi ac desteği,Bluetooth 5.0, radyo ve NFC’nin bir arada bulunması gayet olumlu özellikler.

# Hızlı şarj destekli 4500 mAh batarya günlük kullanımlar için yeterli düzeyde.

# 7.9 mm kalınlığa sahip olan telefon, kamera çıkıntısının da az olması sayesinde ince bir yapıya sahip.

Eksileri

# Gorilla Glass’ın 3.neslinin yer aldığı cihaz, şu an için piyasada Gorilla Glass 5 destekli telefonlar bulunurken ekran koruması konusunda dezavantaja sahip.

# Geçen sene piyasaya sürüldüğü için güncelliğini yitirmeye başlayan cihazın Android 10’dan sonraki güncellemeleri alıp almayacağı soru işareti.

# Fiyatı da göz önünde bulundurulduğunda daha üst seviye bir işlemciyle gelebilirdi diye düşünüyorum.Ya da aynı segmentteki diğer cihazlarla rekabeti için bu hâliyle daha uygun bir fiyata sahip olabilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir